• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Kurtulus Çelebi
Tarif Edilemez Duygular
04/04/2021

 

 

 

      Sözün bittiği yer tarif edilemez duygular ve söylenmeyen şarkılar. Hepsinin cevabı herkes tarafından farklı yanıtlanır. Cevabı aynı olan sorular değil farklı anamda cevaplar daha çok ilgi çeker. Sözün bittiği yerden başlamak en tarif edilemez duyguları bile bir kaç kelime ile tarif etmeye çalışmak insanın kendini ifade etme azmini ortaya koyar. Bütün tezleri çürütecek bütün makaleleri anlamsızlaştıracak tarifler vücudun bir yerinde saklanan duygular var hala.
      İnsan hayatında ne kadar güçlü ise onu gülümseten şey güçlü bir sevgiye sahip olmasıdır. Güzel gülen insanlar aslında kaygılarından arınmış aklı ve bedeni güçlü ve mantıklı hareket eden insanlardır dikkat ederseniz. içinizde sevgi sizi ruhsal ve bedensel besler. Siz ne kadar çok tarifi mümkün olmayan duygular da yaşasanız içinizdeki diri güç sizi ayakta tutar. Tarif edilemeyen duyguyu tarif etmeye başlarsınız. Ama bunu bir tek siz anlarsınız. Başkalarına tarif edemediğimiz duygular yine sizi çok seven sizi anlayan birileri tarafından kendince anlam katarak kendi tarifini bulabilir.
     Hayata anlam katmak bir düşe ortak olmak bir hayali gerçekleştirmek. Tek başınıza ya da biriyle yapılacak bu güzel işler duygusal ve fiziksel çabanın yaşama kattığı renk ve meşguliyetten ibarettir. Dilinin ucuna getirip de söyleyemediğin bir şarkı seni başka duygulara sürükler yada sözün bittiği yerden başlamak insana çok zor gelir. Ama yine de cesaretli ve güçlü insanlar sözü bitirir tekrar başlatır ve hatta tekrar bitirir.
      Tarif edilemez bir duygu ile karşılaşırsa belki onu bile tarif edebilir. Tarif ettiğinde onu anlayan biri belki bir gün karşısına çıkabilir. Kim bilir?


1129 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

TİYATRO ÜZERİNE - 15/02/2021
'tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı