• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Bursa’da 100. Yılında İstiklâl Marşı Sempozyumu
 
Uludağ Üniversitesi’nin İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100.Yılı anısına düzenleyeceği sempozyumun açılış bildirisini Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan sunacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi, İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yılını kutlamak ve Marşımızın yazarı Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy’u anmak için sempozyum düzenleyecek.

12 Mart 2021 Cuma günü saat: 09:45 de Bursa Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezinde başlayacak program yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un açılış konuşmaları ile başlayacak sempozyumun açılış dersini Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan verecek.

adsiz-004.jpg

Doğan yapacağı konuşmada; İstiklâl Marşı’nın tarihi arka planı, İstiklâl Marşı’nın yazılma ve seçilme süreci ile günümüze kadar devam eden etkilerine yer verecek.

Düzenlenecek sempozyum iki oturumda yapılacak.

Prof. Dr. Cafer Çiftçi’nin yöneteceği ilk oturumda konuşmacılar ve bildiri başlıkları ise; Prof. Dr. Mustafa Kara: “Umut İle Umutsuzluk Arasında Bir Ömür”, Prof. Dr. Nesrin Karaca: “Milli Mücadele Yolunda Işık ve Müjde Olarak İstiklâl Marşı” ve  Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan: “Birinci Meclis ve İstiklâl Marşı.”

Öğleden sonra başlayacak ikinci oturumu ise Prof. Dr. Bilal Kemikli yönetecek. Bu oturumda bilim adamları ve konu başlıkları ise şöyle olacak: Doç. Dr. Bülent Şenay: “Türk, Amerikan ve İngiliz Millî Marşlarında Din ve Milliyetçilik”, Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu: “Cenk Şarkısı, Ordunun Duası ve İstiklâl Marşı’ndaki Ortak Ruh” ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Yurtsever: “İstiklâl Marşı’nın On Kıtasını On Kavram Üzerinden Okumak.”

  
453 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın