• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Akalemler yeni sayısı ile göz doldurdu.

AKALEMLER DERGİSİ 47. SAYISI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Selim Tunçbilek yönetiminde Anadolu’da basılı dergi olarak yayın hayatına devam eden akalemler 47. Sayısında Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın Türk Dünyası Üniversiteler birliği toplantısında onur konuğu olarak yaptığı konuşma metnine yer vermiş. Prof. Dr. Aziz SANCAR “Dünya bizi bilimle tanısın” diyor.  Okurun dikkatine sunulan bu konuşmanın çok kıymetli tespitler içerdiğini belirtmeliyiz. Bu nedenle dergi bu sayısını “Üretmeliyiz” uyarısıyla çıkmayı uygun bulmuş.

Dergi Prof. Dr. Aziz Sancarı’ın yazısından sonra Neva SELÇUK’un “yazgı” adlı: “Kendine akan bir nehrin /Yorun sularında çalkanıyor/Gibiyim dünyada /Yerini yadırgamışlardan biriyim /Böyle gecelerde /  Böyle gecelerde artık çok/ Aralanır içimdeki perde” dizelerinin yer aldığı güzel şiirine yer vermiş. Burhan KALE “nar” adlı şirinde “Kapında huzur dileniyor yalnızlık/Şehir yarı ölü ve insan yarı esir/ Heyhat yağmur ıslatmıyor artık” diyerek insanın çaresizliğine işaret etmiş. Şair Mustafa Işık “dünya sancısı unutsa kalbimizi/ne kalır geriye yaşamak adına/sonsuz kederden başka” diye soruyor. Hızır İrfan ÖNDER “Kalbim Yanardağ Gibi” adlı şiirinde “Kim ödeyecek yaşamadığım hayatın diyetini” diye soruyor. Dergide şiiri ile yar alan diğer şair ise Hasan İLDİZ “Erken açan bir Anemon çiçeğinin/Kalbine bıraktım kalbimi” diyerek mitolojik bir gönderme yapıyor.

İbrahim SAVAR dergide hikâyeleriyle sürekli yer alan ve dikkat çeken bir hikâyeci. “Sabır Makinası” adı hikâyesini zevkle okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Dergide “okuma deneyimi” başlıklı yazısıyla Beste Bekir, “Geri tuşu” adlı denemesiyle Burhan KALE, “Aynalar ve Yansıttıkları” yazısıyla Firuze İŞBİLİR, sürekli felsefi yazılarıyla dikkat çeken Işık TEKİN “iyi ve Kötü” başlıklı yazısıyla dikkat çeken kalemler.

                Anadolu’da kendine has tavrıyla okunmaya değer bir dergi olarak akalemler’in yayın hayatının sürdürdüğünü söylemeyiz. 

Baskılı edinebileceğiniz dergiyi e-posta adresine PDF olarak gelmemişse  www.akelmeler.com internet sitesinden erişebilirsiniz.

                                                            

  
279 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın