• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Milliyet Sanat’ın Kasım sayısı yayımlandı.

Milliyet Sanat’ın Kasım sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Milliyet Sanat’ın Kasım 2023 sayısı sanatseverleri kapağında, İstiklal Caddesi’nin yeni sanat durağı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına bir armağan niteliğindeki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi koleksiyonundan bir eserle karşılıyor! Nobelli yazar Orhan Pamuk’un, “Eşyaların Tesellisi” sergisindeki iki yapıtı için kaleme aldığı ve Milliyet Sanat’la paylaştığı okumaların yer aldığı yeni sayıda ayrıca, Ridley Scott’ın yeni filmi “Napolyon” ve tekelleşmeye başlayan müzik platformları ve alternatifleri üzerine yazılar, Başar Başarır’ın Dünyanın Bütün Fıstıkları kitabını anlattığı ve Nihal Yalçın’ın Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu olduğu röportajlar ve çok daha fazlası okurları bekliyor.

Milliyet Sanat, Kasım 2023 sayısının kapağına Türkiye İş Bankası’nın İstiklal Caddesi’nde açtığı Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni taşıyor. Türkiye İş Bankası’nın 1940’lardan bu yana biriktirdiği 2 bin 700’ü aşkın eserden oluşan koleksiyonunu sergilediği ve ücretsiz gezilebilen müzede ilk olarak “Türk Resmini İzlemek” adlı geniş bir seçki ile “İstanbul’un Resmi”ni yansıtan geçici sergi yer alıyor.

Yeni sayıda, temeli Masumiyet Müzesi’ne dayalı “Eşyaların Tesellisi” projesiyle önce Dresden’de, Mayıs – Ekim 2024 arasında Münih Lenbachhaus’ta, Kasım 2024’ten itibaren ise Prag’da DOX Çağdaş Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak olan Nobel ödüllü yazar ve sanatçı Orhan Pamuk, sergide yer alan iki yapıtı için kaleme aldığı okumaları Milliyet Sanat okurlarıyla paylaşıyor.

Kasım 2023 sayısında ayrıca Ridley Scott’ın, başrollerini Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin paylaştığı yeni tarihi filmi “Napolyon”a dairbir inceleme; müzik platformlarında tekelleşme ve alternatif mecralar üzerine bir yazı; yeni kitabı Dünyanın Bütün Fıstıkları’nı anlatan Başar Başarır’ın röportajı; yeni oyunu “Çirkin”i sahneye koyan Nihal Yalçın’la Ayın Söyleşisi öne çıkıyor.

Milliyet Sanat’ın müzik, edebiyat, plastik sanatlar, sinema, podcast ve sahne sanatları sayfalarında daha birçok ilgi çekici röportaj, kültür sanat dünyasının nabzını tutan renkli haberler, köşe yazıları ve kapsamlı incelemeler sanatseverleri bekliyor. 

  
256 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın