• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

"FATMA"nın HARİKA BAŞARISI

Bizim Kuşağın en önemli eğlencesi sinemaydı. Şimdi sinema z kuşağı tabir edilen günümüz insanında kişiye özel yapıya dönüşerek saltanatına devam ediyor. Dijital sinema mekânlarında yer alan önemli filimler büyük başarılar kazanıyor.

Bu başarılardan birini son günlerde tesadüfen izlediğim “Fatma” kazandı. Burcu Biricik’in bence olağanüstü yansıttığı sıradan bir hayatında başarısı bu film. Yapımcılarını ve oyuncu Burcu Biricik’i hem oyunculuk, hem de bu başarılarından ötürü kutlamak isterim. Görsel sanatlar açısından küçümsenmeyecek bir başarıya imza atam kadro uluslararası zeminde yayınlandığı ilk ayda top 10 listesinde yer almayı başardı.

“Fatma”nın bu başarısının ben tesadüf olmadığını hatta aktüel olmanın ötesine geçerek kalıcı sinema klasikleri arasında yer edineceğini düşünüyorum.

Böylesine önemli bir başarıda adı geçenleri hatırlamakta yarar var: Başak Abacıgil Sözeri’nin yapımcılığını üstlendiği, yükselen yeteneklerden Özgür Önurme’nin kaleme aldığı ve Özer Feyzioğlu ile yönetmen koltuğunu paylaştığı psikolojik drama mini dizisi Fatma’nın Burcu Biricik ile birlikte Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan, Olgun Toker, Gülçin Kültür Şahin, Deniz Hamzaoğlu ve Çağdaş Onur Öztürk rol alıyor. Öncelikle bu kadroyu yürekten kutluyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir sözünü bize ispatlamış bir kadro olarak alkışlıyorum.

 

Filmin konusun gelince; Fatma (35) sıradan bir temizlikçidir. Kocası Zafer hapisten çıktıktan bir süre sonra ortadan kaybolur. Zafer’i aramaya koyulan Fatma ise bu sırada beklenmedik bir cinayet işler. Zafer’in karanlık bağlantılarının bu cinayeti öğrenmesiyle, Fatma’nın hayatta kalmak için öldürmeye devam etmekten başka çaresi kalmaz. Bu durum, Fatma için bugüne kadar yaşadığı her şeyin intikamını alabileceği bir sıradanlık haline gelir. Fatma artık bir yandan koca dünyaya sığdıramadığı masum oğlunun öcünü almak isteyen bir anne, diğer yandan işlediği her cinayette kimsenin kendisinden şüphelenmediği bir “temizlikçi kadın” olarak hayata devam eder ve kocasını aramaya başlar. Böylesine basit ve Yeşilçam yapımlarında işlenerek alelade konunun görsel ziyafete dönüşmesini sağlayan ise Burcu Biricik’in oyunculuk gösterdiği yüksek başarısı kendinden söz ettireceğe benziyor. Oyunculukta geleceği olan bir oyunculuk gösteren Burcu Biricik yapımın başarısını artırmış gözüküyor.

Bu yapımı izlemekte sinemanın eskiden ruhumda yarattığı değişim ve dönüşümü yeniden yaşadım diyebilirim. Hayatla düşünce arasındaki çelişkilere nereden baktığımıza göre değişim gösterdiğini yansıtan dizi film izlenmeye değer yapımlar arasında kendinden ileride de söz ettirecek.

Başrolünü Burcu Biricik’in üstlendiği Fatma yayınlandığı ilk ay içerisinde 36 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başarırken, bugüne kadar 47 ülkede aynı başarıyı yakaladı. Bu ülkeler arasında Arjantin, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İspanya, İsrail, Meksika, Mısır, Portekiz, Suudi Arabistan, Şili, Yunanistan, Venezuela gibi dünyanın pek çok farklı noktası yer alıyor.

Dünya izliyor, mutlaka sizde izleyin.


Selim TUNÇBİLEK

  
459 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın