• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Kurtuluş Çelebi'nin Şiir Kitabı Yakamoz’dan hatırımda kalanlar.


 

Bir şiir kitabı deyip geçmemek lazım Yakamoz için..Okumuş olan her birimizi çocukluğuna,her birimizin yaşadığı o masum aşka götürüyor her satırında...Çocukluğumuzun kaldırım taşlı yollarında oyunlar oynarken,bir an’da yağmurun başlamasını yaşıyor,sırılsıklam oluyoruz.

Sevgili Kurtuluş edebi diliyle ve muhteşem betimleme kabiliyetiyle her satırında gösteriyor kaleminin gücünü.

Hani yolculukta okuyayım diye kitap ararız ya raflarda..Ya da uyumadan bir iki satır okuyayım,daha rahat uyurum deriz.Bu şiir kitabı tam da öyle...Sanırım ben bir kaç defa okudum.Öyle saatlerinizi de almıyor,çayınızı kahvenizi yudumlarken keyifle okunacak bir kitap bu.Maalesef kitap okumayı sevmeyen bir toplum kültüründe dünyaya gelmişiz her birimiz.Günümüzde dahi “kaç sayfa bu?” diyerek,en incesini arayıp kitap satın alan insan dolu..Aman neyse ki az sayfalı kitapları tercih etseler de okuyorlar(!) Tabii sözüm meclisten dışarı, bu kitap gerçekten incecikte olsa her satırında ayrı bir anlam ve derinliğe sahip.

2018 yılıydı Kurtuluş ile Ege’de yolumuz kesiştiğinde. Bir şiir kitabı olduğunu duyduğumda “muhakkak okuyacağım” demiştim. Sağ olsun benim bir sene geçmesine rağmen almadığımı duyunca 2019’da imzalayarak hediye etmişti bu kitabı...

Kitaplığımda yeri apayrı.

Olur ya merak ederseniz ve şiir severseniz sizler de muhakkak alıp okumalısınız YAKAMOZ’u.

Sevgiyle ve şiirle kalın.


  • Büşra KÖSEOĞLU yazdı 


  
443 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın