• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

AKALEMLER YAZARLARI YEMEKTE BULUŞTULAR

AKALEMLER YAZARLARI YEMEKTE BULUŞTULAR

 

 


                Akalemler dergisi yazı kadrosu Kayseri Büyükşehir Belediyesi Emirgan Parkında bir araya gelerek dergi ve edebiyatımızın meseleleri üzerine sohbet ettiler.

                Sabah kahvaltısında bir araya gelen dergi yazarları aynı zamanda Genel Yayın Yönetmeni Selim Tunçbilek’in iş dolayısıyla başka şehire gidişi nedeniyle toplu vedalaşma anlamı taşıdı.

                Derginin 41. Sayısının özel işlerinin yoğunluğu nedeniyle baskı işinin geciktiğini belirten Selim Tunçbilek; Derginin yönetim ve iş bölümünde değişiklik yapmanın zaruri olduğuna değindi. Bu çerçevede derginin iş bölümünde değişikliklere gidildi. Burhan Kale Kayseri içi derginin baskılı dağıtım işini üslendi. Pınar Alkış 43. sayıdan itibaren derginin baskıya hazır hale getirilmesi için dizgi ve baskıdan sorumlu olarak görev aldı. Yazıl Kurulunun görev yapması ve içerik belirlenmesi için ayda bir kez video konferans yöntemi ile toplantı yapılmasına karar verildi.

                Edebiyatın tümden dijital alana mı yerleştiği konusu ele alındı ve neredeyse bütün dergilerin dijital yayıncılığa kaydığı vurgulandığıı toplantıda derginin en azından bir yıl daha hem baskılı ve hem de dijital olarak yayınını sürdürmesi gerektiğine karar verildi.

   Edebiyatta değişim ve dönüşüm konusunun ele alındığı toplantıda konunun en çarpıcı biçimde ele alındığı eser olan Mısırlı Yazar Necip Mahfuz’un “Midak Sokağı” eserinin üzerinde duruldu. Eserin bir toplumun top yekûn zihinsel değişiminin bir sokak ve kahvehane müdavimleri üzerinden anlatıldığı vurgulanarak “başarı” olgusuna dikkat çekilen dilenci kahramanı üzerinde duruldu. Bu bağlamda eserin sonuçların değişmesini istiyorsanız, yöntemlerin de mutlak surette değiştirilmesi gerektiğine dair vurgusuna değinildi. Necip Mahfuz’un Beş bin yıllık yazılı geleneğe sahip bir toplumun sosyal gerçekçilik anlayışına bağlı evrensel bir yazar haline geldiği ve bu çerçevede Nobel Edebiyat Ödülünü layık görüldüğü üzerinde duruldu.  

   İdeolojik Aidiyet konularına da değinilin toplantıda yazarlar, asıl olarak bu tür temellenmelerde bireyin kendinde gördüğü eksiklikleri kapatma girişimlerinin önemli etken olduğu üzerinde duruldu. Bu konunun daha iyi anlaşılabilmesi için Eric Hoffer’in “Kesin İnançlılar” adıyla dilimize çevrilen eserin mutlaka okunması gerektiği vurgusu yapıldı. Bilgi eksikliklerimizin nasıl giderileceği üzerinde duruldu.

   Yazarlar birbirlerine son çalışmaları hakkında bilgi aktararak görüş alışverişinde buldular.

   Toplantı sonunda akalemler yazarları hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  
194 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın