• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Ünlü Düşünür Hegel'in 4 Bin Sayfalık Ders Notları Bulundu.

Gazete Duvar’ın The Guardian‘dan aktardığı habere göre Alman filozof Georg Wilhelm Friedrich Hegel’i araştıran profesör Klaus Vieweg, Münih ve Freising başpiskoposluğunun kütüphanesinde Hegel’in derslerine ilişkin 4 bin sayfadan fazla not buldu. 

Almanya’daki Friedrich Schiller Üniversitesi’nde profesör olan Vieweg, “Bu el yazmalarının keşfi, Beethoven’ın yeni bir notasını veya Constable’ın daha önce görülmemiş bir tablosunu bulmaya benziyor” dedi.  Vieweg notların, Hegel’in estetik, güzellik ve sanat etrafındaki felsefe üzerine etkili fikirlerini nasıl oluşturduğuna ve fikirlerini geliştirmeye yardımcı olmak için Shakespeare’in oyunlarını nasıl analiz ettiğine dair yeni bir anlayışa işaret edeceğini söyledi.

Notların, 1816 ile 1818 yılları arasında Heidelberg Üniversitesi’nde Hegel’in ilk öğrencilerden biri olan Friedrich Wilhelm Carové tarafından yazıldığı düşünülüyor. Bulunan notlar, Vieweg ve Bamberg Üniversitesi’nde felsefe profesörü olan Christian Illies başkanlığındaki uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından açıklamalı bir baskı halinde derlenecek. 

Kaynak: GazeteDuvaR

  
146 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın