• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Akalemler dergisi 45. sayısını biçimlendirmek için toplandı.

Kültür sanat ve edebiyat dergisi akalemler yazarları 45. sayısını biçimlendirmek için Emirgan Parkı restorantında yemekli toplantıda  bir araya geldiler. 

Toplantıya Derginin Genel Yayın Yönetmeni Selim Tunçbilek, yazarlarından Burhan Kale, Kurtuluş Çelebi, İbrahim Savar, Pınar Alkış, Yüksel Gazioğlu, Funda Kara,  Kübra Kızıltoprak ve Gölge Sümer katıldı. 

Son sayının genel bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantı Ülkenin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle yazarların geçmişolsun dilekleriyle başladı. 

Kendi çağımızda insanlığın ve ülkemizin çok büyük felaketler yaşaıdığını bu nedenle gelecek sayımızın konu olarak çağın en büyük felaketlerinden olan son depremi işlemesi ve buna yer ayırarak kendi üzerine düşen görevi ifa etmesinin şart olduğuna değinildi. yazarların bu felaketi es geçmesinin mümkün olmadığına vurgu yapıldı. 

Okur değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda, ülkemizde yazarların zihniyet olarak okurun çok gerisinde kaldığını ve bu nedenle okurun ilgisini çekmediklerini, iyi yazarların ise ilgi ile okundukları konusu üzerinde duruldu. 

2023 yılı Ocak ayında dergi sitesinin aylık olarak takip edenler açısından rekor sayıya eriştiğini 4 bin çizgisine ramak kaldığına değinildi. 

İnsanlığın milyon yıllar içerisindeki serüveni içersinde çok büyük felaketler yaşadığını bütün yaşanan felaketlerin başlangıcı olarak yapılan tanımlamalarda yazarlar anlaşamadılar. Kimi ilk felaket olarak yasak meyvenin yenilmesini zikrederken, kimi yazarlar havvanın yaratılmasını, kimileri ise Kabil'in Habil'i öldürmesi konusu olduğu görüşünü ileri sürmüştür. Nuh tufanını bu çizgide değerlendirilmesi gereken hadiselerden olarak zikredilmiştir. 

Bu çerçevede yapılan değerlendirmelerde Kadının kendini insanlık neslinin devamından kendini sorumlu olarak gördüğü düşüncesinin ruhuna yerleştiğine ve durumun kadın kültürünün ve davranışının vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğine değinildi. 

Bu çizgide süren konuşmalara Funda Kara hanımın annesi ve babası ile olan ilişkileri nakletmesiyle değişik bir çeşni kattı. Annesinin Rahmetli Cüneyt Arkın hayranı olduğunu bu çerçevede aile içi en büyük felaketin sandıkta  artist olduğu babası tarafından  bilinmeyen Cüneyt Arkın fotografının bulunmasının yol açtığına gönderme yaparak gülümsemelere yol açtı. 

Akalemlerin yemekli toplantılarının devam edilmesine karar verilerek toplantı sonunda yazarlar son okudukları eserler üzerin kendi okuma gerekçelerini ve zihinsel dünyalarına okudukları eserlerin katkısına değindiler.  

Toplantı bitiminde yazar Gölge Sümer çıkan son eserini yazarlara imzaladı.       

       

  
218 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın