• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Anasayfa

Şair yazar Selim Tunçbilek'ten Yaratıcı yazarlık kursu 18 Haziranda başlıyor.
eliz edebiyat dergisi, Nisan 2022, 160. sayısı ile yine dopdolu…
Akademisyen İsa Habibbayli'nin çok yönlü bilimsel çalışmasının ana yönlerinden biri edebiyat teorisinin güncel sorunlarıdır.
Hayriye Ünal Yönetiminde Ankara merkezli derginin yeni sayısı yine merakla okuyacağınız bütünlük oluşturuyor.
Doğan Kitap Tanıtım bülteninde bu hafta Tarık Tufan'ın Ve sen Kuş Olur Gidersin adlı romanı vardı. Romanı tadımlık okumak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Balad Şiir Vakfı, 2023 yılından başlayarak her yıl “Gülten Akın Şiir Ödülü” vermeyi kararlaştırdığını açıkladı.
Festival Proğramı, aşağıda ki şekildedir.
Edebiyatist Dergisi Öykü Yarışması, nitelikli edebiyata gönül veren yazar adaylarına destek olmak, çağdaş Türk edebiyatına yeni ve başarılı eserler katmak. İyi öyküleri ve öykücüleri, gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenleniyor.
Çıkış yazılarıyla dikkatleri üzerine çeken akalemler dergisi bu sayısında Metalaşmaktan Kurtulmalıyız başlığı ile okurlarıyla buluştu. Akalemlerin bu kıymetli takdim yazısını sizlerle paylaşıyoruz:
Şiir moda ritimler ve gerçek hayatın ritimleri arasındaki farktadır. Şiir tavizler ve ilkeler arasındaki gerilimdedir. Tarih ve doğa şiirde karşı karşıya gelir. Şiir bir iz ise Buzdokuz bir izsürücüdür denebilir.
İnebolu Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlediği 2. Oğuz Atay Öykü Ödülü’ne son başvuru tarihi 30 Nisan 2022 olarak açıklandı.
88 yıldır aralıksız çıkan Varlık dergisi 1374. sayıya erişti. Varlık yine okunur bir dergi olarak saygınlığını koruyor.
Gazeteci Uğur Pişmanlık yönetiminde Tarsus'ta çıkan felsefe dergisi 108. sayısına erişti.
Şair, Yazar ve Akademisyen Salih Bolat vefat etti.
Kayseri'de yayınlanmakta olan kültür sanat ve edebiyat dergisi ÇINGI son sayısı çıktı. 12 yılda 71 sayıya erişen dergi şehirde çıkmakta olan son iki dergiden biri olma vasfını taşıyor. Çıngı dergisi KAYSEDAR adına çıkartılıyor.
Bildiride Ankara Öykü Günlerinin bu yılki odağı mültecilik ve göçmenlik konularına da temas etti: Bildiriyi Pakrat Estukyan yazdı.
Selim Tunçbilek ünlü şair Faruk Nafiz Çablıbel şiiri Han Duvarları üzerine bir yazı kaleme aldı yayınlıyoruz.
Değerli Tarihçi Süleyman KOCABAŞ'ın dil emperyalizmi konusunda kaleme aldığı yazısını yayınlayarak konunun önemine vurgu yapmak istedik.
Türkiye Yayıncılar Birliği, derinleşen ekonomik kriz ve artan döviz kuru sebebiyle zorlu bir dönemin içerisine giren yayıncılığımıza geleceğine dair acil eylem planı sundu. Birliğin açıklaması şöyle:
Peki yayınevlerine dosyalarımızı ulaştırırken nasıl bir yol ve yöntem izlemeliyiz?
 4