• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Anasayfa

Dünya edebiyatında olduğu gibi Azerbaycan edebiyatında da postmodernizmin felsefi-estetik kategorileri ve kendine özgü unsurları açıkça takip edilmektedir. Bu bağlamda özellikle Kemal Abdulla'nın eserinin farklı olduğunu belirtmek gerekir.
Yazma ve Yazarlık üzerine yapılmış filimlerden bir kısmını siz değerli takipçilerimizin dikkatine sunmak istedik.
Gölgesi ona gülüyordu! Ve o an anladı. İstediği şey oluyordu, yalnız kalıyordu, yapayalnız. Hayat denizinde hayallerine gömüldü öylece.
Şair Mustafa Uçurum Şair Hüseyin Akın ile Yolcu Dergisi için yaptığı konuşmayı https://mustafaucurum.blogspot.com'dan aldık. Şiirimizin iki güçlü şairinin söyleşisi önemli ve okunmaya değer olsa gerek.
Akalemler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Selim Tunçbilek genç Hikaye yazarlarına okunacak hikaye kitapları listesi hazırladı.
O, bu toplumun kırılganlıklarını derinleştiren ve parçalanmışlığı kutsayan anlayışı değil, tarihsel bütünlük içinde topyekün tekâmülü eksen alacak şiirler kurar.
2018 yılıydı Kurtuluş ile Ege’de yolumuz kesiştiğinde. Bir şiir kitabı olduğunu duyduğumda “muhakkak okuyacağım” demiştim.
Misli Baydoğan'ın önemli eseri üzerine Selim Tunçbilek Yazı:
Haftanın Öyküsünde bu hafta okuyacağınız öykü Anıl Mert Özsoy İmzasını taşıyor. Fiko'nun Gömleği... İyi okumalar.
Bizim Kuşağın en önemli eğlencesi sinemaydı. Şimdi sinema z kuşağı tabir edilen günümüz insanında kişiye özel yapıya dönüşerek saltanatına devam ediyor.
Şiir önce şairin sonra da okurun kalbine dokunmalı.
Post-yapısalcı felsefe salt bir felsefe konumu olmaktan öte dilbilimden yazın kuramına, toplumbilimden insanbilime, ruhbilimden göstergebilime pek çok disiplinin bir araya geldiği ortak bir düşünme düzlemidir.
Haydar Aliyev Fondunun sunumuyla Nesimi festivalında Hazar Yazarlar Birliğini temsilen lauriyat adı kazanmıştır.
2013 yılından Azerbaycan Yazarlar Birliğinin üyesi olmuş, 2014 yılındaysa Bakü Slavyan Üniversitesinin Yaratıcılık fakültesini bitirmiştir.
Ekibin başı olan ve daha önceden tanıdığımız bey bizi karşıladı. Tedirgin gözlerle grubun diğer üyelerini inceledim.
Mustafa Uçurum dünya bizim için yazmış.
Siyonist Irkçılık” daha Filistin’de Yahudi krallıkların   kurulmaya  başlandığı  zamandan  M. S 132’ye kadar hep “ırkçılık ve bir ırkın üstünlüğü” etrafında cereyan etmiştir.
Yunus Emre'ye ait olduğu sanılan yeni bir divan Vatikan kütüphanesinde tesadüfen bulundu.
John Steinbeck, yazar kimliğinin yanı sıra aynı zamanda bir baba.
Dr. Binnur Çelebi'nin Kaleminden Emine Işınsu
 5